Субота, 27.04.2024, 02:20
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2017 » Квітень » 24 » Обласний тренінг "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати"
14:13
Обласний тренінг "Інклюзивна освіта - рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати"

З 19 по 21 квітня 2017 року на базі Чернігівського вищого професійного училища побутового обслуговування за сприяння Благодійного фонду Петра Порошенка в рамках соціальної програми Марини Порошенко «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації» відбувався спеціалізований тренінг по інклюзивній освіті для працівників психолого-медико-педагогічних консультацій області.

Учасників тренінгу привітав Микола Конопацький, начальник Управління освіти і науки Чернігівської обласної державної адміністрації.

З учасниками тренінгу працювали досвідчені тренери: Лариса Шевчук, заступник директора СЗШ № 168 м. Києва, головний аналітик Програми впровадження інклюзії, Аліна Мельник оргконсультант, психолог, бізнес-тренер, Тетяна Скрипник, професор кафедри спеціальної психології, корекційної та інклюзивної освіти Інституту людини Київського університету ім.Б.Грінченка; Голова Ради ГО «Системна допомога дітям з аутизмом «Маленький принц».

У ході тренінгу фахівці ПМПК ознайомилися з організаційними засадами запровадження фінансування за принципом «гроші за дитиною», оволоділи психотерапевтичними принципами консультування та детально проаналізували етапи психолого-педагогічного супроводу дитини з особливими освітніми потребами в умовах інклюзивного навчання.

21 квітня дружина Президента України Марина Порошенко відвідала м. Чернігів із робочим візитом та взяла участь у заключному етапі триденного спеціалізованого тренінгу «Інклюзивна освіта – рівень свідомості нації. Досвід. Перспективи. Результати». Перша леді поспілкувалася з його учасниками, вислухала їх думки та ідеї щодо впровадження інклюзивної освіти.

Марина Порошенко повідомила, що Чернігівська область увійшла до п’ятірки регіонів, у яких системно буде впроваджуватися інклюзивна освіта. Наразі в рамках національного проекту Запорізька, Дніпропетровська, Житомирська, Хмельницька та Чернігівська області працюють над створенням і розвитком інклюзивного освітнього середовища для «особливих» дітей у загальноосвітніх школах.

За словами дружини Глави держави, інклюзивна освіта – це потреба сьогодення і майбутнього: «Вона дозволяє учням з особливими освітніми потребами краще реалізувати свій потенціал у навчанні, порівняно з однолітками в неінклюзивному середовищі. Більше того, інклюзія позитивно впливає на подальші життєві перспективи таких дітей після закінчення середньої школи. Зокрема, підвищує шанси на працевлаштування та реалізацію у житті».

На завершення тренінгу понад 70 фахівців психолого-медико-педагогічних консультацій Чернігівщини отримали сертифікати, в тому числі фахівці Бобровицької районної ПМПК: в.о. завідувача Наталія Шимко та консультанти Лариса Минеко, Олександра Басанько.

Також у ході візиту Марина Порошенко та голова Чернігівської облдержадміністрації Валерій Куліч підписали Меморандум про співпрацю щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища на Чернігівщині.
І вже як партнерам дружина Президента вручила голові Чернігівської ОДА дизайн-проект сучасної Медіатеки,
яка зробить навчання особливих дітей у звичайних школах ефективнішим і комфортнішим.

Відеоматеріали: https://www.youtube.com/watch?v=PebkXPS8i1U

Переглядів: 493 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz