Субота, 20.04.2024, 02:23
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Січень » 21 » Формування національної свідомості патріота України в контексті реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді
17:23
Формування національної свідомості патріота України в контексті реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді

На виконання Плану заходів щодо реалізації Концепції національно-патріотичного виховання дітей і молоді у закладах освіти району, затвердженого наказом по відділу освіти від 09.11.2015 № 179, та з метою посилення національно-патріотичного виховання, формування у дітей та учнівської молоді національної свідомості патріота України в загальноосвітніх навчальних закладах відбулися виховні заходи патріотичного спрямування.

У рамках місячника громадянського виховання, що відбувся в Бобровицькій гімназії в грудні 2015 року, соціальний педагог Кот Світлана Василівна провела для учнів 8 класу інтерактивну годину «Не стидайся – то твоя земля, не стидайся – то Україна». Прослухавши однойменну пісню Андрія Кузьменка (Скрябіна), гімназисти обговорили значення понять «патріотизм» та «не патріотизм» у сьогоденні. Ознайомлення з «Теорією розбитих вікон» Джеймса Вілсона і Джоржа Келлінга спонукало учнів до роздумів про наслідки власної поведінки для всієї країни. Вправа «Ідеальна і реальна країни» показала гімназистам, що своїми патріотичними вчинками вони можуть наблизити Україну до держави, характеристики якої вважаються достойними. Завершилася інтерактивна година вправою «Я – частинка України».  

З 11 по 15 січня 2016 року в Бобровицькій ЗОШ І-ІІІ ступенів № 2 пройшов тиждень народознавства під час якого класні керівники та класоводи провели  народознавчі години: «Хата без рушників – що родина без дітей», «Віночок вити – життя любити», «Мамина пісня»,  «Народні звичаї», «Дідух в хату – біда з хати»,  «Вертепні дійства-2016». З 18  до 29 січня в навчальному закладі триває декада національно-патріотичного виховання, у рамках якої відбувся пісенно-патріотичний вернісаж  «Ми - діти України, ми – патріоти рідної землі!» (Юрченко Ірина Миколаївна, класний керівник 8 класу).

Учні 9-11 класів Кобижчанської ЗОШ І-ІІІ ступенів провели патріотичний виховний захід «Народ мій є, народ мій завжди буде».

У Марковецьку ЗОШ І-ІІІ ступенів завітав випускник школи Микола Шевченко, який повернувся зі Сходу країни в короткострокову відпустку. На засіданні учнівського самоврядування учні вирішили  допомогти бійцям бригади, в якій проходить службу їх односельчанин. Діти намалювали малюнки, виготовили обереги з найкращими побажаннями. Окрім цього, придбали шкарпетки, чай, каву, цукерки та інші  смаколики. Також кожен бажаючий від щирого серця говорив бійцю напутні слова.

Єдиний урок на честь Помаранчевої революції та Євромайдану проведено в Пісківській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Під час уроку було переглянуто фільм «Хронологія подій. Революція гідності». Учні прослухали пісню, присвячену воїнам АТО, та вірші про загиблих на майдані. Це дійство супроводжувалося показом презентації та відеороликами. Закінчився урок хвилиною мовчання та колективним виконанням гімну України.

У Новобасанській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбувся Тиждень початкових класів, логічним завершенням якого був «День моєї країни». Учні малювали малюнки на тему «Я люблю Україну», декламували вірші про рідну державу. Найяскравішим заходом цього дня став флеш-моб «Одягни вишиванку». Усі класи відповідально поставилися до завдань, байдужих не виявилось. Також учні школи взяли участь  у вікторині, після підведення підсумків якої був проведений віртуальний книжковий огляд «З Україною  в серці».

Бібліотекарем школи Смагою Світланою Степанівною була проведена зустріч учнів 8-11 класів з головою Бобровицької районної спілки учасників АТО, військовим пенсіонером Даневським Анатолієм Івановичем. Сьогодні його перебування в зоні АТО – уже спогади, болючі й страшні, світлі й щасливі.  Анатолій  Іванович  разповів учням про буденні дні  в зоні АТО на нульовому блок-посту «Панама», що знаходився біля села Орлово - Іванівки, за 14 кілометрів від міста Шахтарська, а  також показав відео «Урагани» та  фотографії із життя їх блок-посту.

Благодійний ярмарок на підтримку воїнів АТО відбувся в Ярославській ЗОШ І-ІІІ ступенів. Приміщення школи в цей день наповнилось запахами смачної випічки, смажених пиріжків, вареників з вишнями, картоплею й капустою, тортиків, тістечок та неймовірних кулінарних шедеврів.  Усі виручені кошти діти витратять на допомогу солдатам, які зараз захищають незалежність нашої  країни на Сході.

 
 
 
 

 

Переглядів: 537 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Січень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz