П`ятниця, 29.03.2024, 17:16
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 21 » Керівників управлінь освіти та навчальних закладів просять сприяти організації та проведенню виборів
10:25
Керівників управлінь освіти та навчальних закладів просять сприяти організації та проведенню виборів

МОН просить школи сприяти проведенню місцевих виборів

Міністерство освіти і науки звернулось до керівників управлінь освіти та навчальних закладів з проханням сприяти у межах своєї компетенції належній організації та проведенню місцевих виборів, що відбудуться 25 жовтня. Про це йдеться у заяві, що поширена прес-службою відомства.

Зокрема, у відомстві зазначають, що навчальні заклади мають сприяти створюванню рівних можливостей передвиборчої агітації для всіх політичних партій, кандидатів у депутати місцевих рад та на посади сільських, селищних, міських голів.

Також керівники управлінь освіти та навчальних закладів мають не допускати втручання у здійснення виборцями вільного волевиявлення, створювати виборчим комісіям відповідні умови, не допускати будь-якого протиправного втручання в їх діяльність.

У Міносвіти нагадали, що навчальним закладам необхідно дотримуватися принципу незалежності освіти від політичних партій і громадських організацій.

"Слід пам’ятати, що згідно зі статтею 8 цього Закону навчально-виховний процес у навчальних закладах є вільним від втручання політичних партій, громадських, релігійних організацій, а залучення учнів, студентів до участі в політичних акціях під час навчально-виховного процесу не допускається", - зазначили в МОН.

"Міністерство освіти і науки звертається до керівників, викладачів, студентів вищих і професійно-технічних, педагогічних працівників загальноосвітніх закладів, свідомих громадян України взяти найактивнішу участь у місцевих виборах та реалізувати своє конституційне виборче право", - йдеться у зверненні міністерства з приводу проведення місцевих виборів в Україні.

Переглядів: 371 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz