Субота, 20.04.2024, 12:29
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Квітень » 20 » Міністерство освіти у цьому році повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту
09:59
Міністерство освіти у цьому році повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту

Гриневич: атестати видадуть за старою процедурою

Міністерство освіти і науки у цьому році повернеться до перевіреної процедури видачі документів про освіту, щоб усі діти змогли вчасно отримали свої атестати. Про це у своємуFacebook написала міністр освіти Лілія Гриневич.

За її словами, у МОН було проведено нараду, на який відбулось обговорення виготовлення атестатів і свідоцтв про освіту для випускників 9 і 11 класів.

«Є реальна загроза не видати вчасно документи випускникам. Місяць тому МОН раптово змінило електронну базу, в яку мають вноситися дані про випускників для подальшого друку документів. Що з'ясувалося на нараді: нова база даних не пройшла тестування, не сертифікована, не має підтвердження, що в ній будуть захищені персональні дані випускників, немає гарантії, що база витримає навантаження, коли до неї звертатимуться тисячі шкіл. І найстрашніше - при роботі з цією базою атестати випускникам можуть бути видані не раніше липня!», - повідомила Гриневич.

Міністр повідомила, що щоб цього не допустити, міністерство буде вимушено повернутися до перевіреної процедури і зробити все можливе, щоб всі діти вчасно отримали свої документи.

«Ми обіцяємо, що атестати і свідоцтва будуть видані вчасно, щоб діти не мали проблем з поданням документів на вступну кампанію. Вартість документів буде значно здешевлено», - наголосила міністр.

Разом з тим, вона висловила переконання, щодо необхідності руйнування монополії і старих схем.

«Вважаю, що бази даних освіти мають бути в державній, а не в приватній власності, але не можна ставити експерименти на дітях, змінюючи процедури видруку атестатів за два місяці до випускних. Цього року діти отримають документи про освіту вчасно», - зазначила Гриневич.

Вона повідомила, що одразу по закінченні навчального року буде розпочато зміни в роботі з базами даних освіти.

«Будуть проведені прозорі конкурсні процедури і в спокійному - не авральному! - режимі запроваджені необхідні зміни», - запевнила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

Переглядів: 418 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Квітень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz