Четвер, 18.04.2024, 06:30
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Вересень » 1 » Міністерством освіти надіслано рекомендації до відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни
09:56
Міністерством освіти надіслано рекомендації до відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни

Школи відзначать річницю завершення Другої світової

Міністерством освіти надіслано рекомендації до відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни, яких мають додержуватися загальноосвітні навчальні заклади. Рекомендації надано відповідно до указу Президента України від 24 березня 2015 р. № 169.

Відзначення річниці завершення Другої світової війни відбуватиметься 2 вересня, у день, коли разом із підписанням Акту капітуляції Японії було офіційно закінчено світову війну.

У рекомендаціях, що розроблені Українським інститутом національної пам’яті, зазначається, що ця дата дає можливість оцінити внесок Українського народу в її перебіг і завершення війни, підсумувати її наслідки для України, а також винести життєво важливі уроки для нашої держави сьогодні.

Метою проведення заходів, присвячених 70-й річниці завершення Другої світової війни, є висвітлення для учнівського загалу наслідків війни та трагедію бездержавності Українського народу, наголошення на внеску України в перемогу Об’єднаних Націй над нацистською Німеччиною та її союзниками, звернення уваги учнів на участь українців у арміях і військових формуваннях інших країн.

Також рекомендується акцентувати увагу учнів на участі України в повоєнному облаштуванні світу, зауважити на визнанні України світом як повноправного представника світового співтовариства та суб’єкту міжнародного права.

У виборі календарної дати проведення заходів рекомендується 2 вересня, що пов’язане з підписанням Акту про беззастережну капітуляцію Японії у 1945 році.

Також методичні рекомендації можуть бути використані для вивчення теми “Україна в роки Другої світової війни (1939–1945 рр.)”.

У документі зазначається, що обираючи місце, форми, методи та прийоми проведення заходу, учителям варто враховувати вікові особливості учнів та забезпечення класу або школи технічними засобами навчання.

Заходи, присвячені 70-й річниці завершення Другої світової війни, можуть бути проведені на рівні навчального закладу, кількох паралельних класів або на рівні класу.

Учителі можуть проводити зазначені заходи у вигляді лекцій, екскурсій, уроків-презентацій, круглих столів, семінарів, відео-уроків тощо.

Рекомендації до відзначення 70-ї річниці завершення Другої світової війни також містять орієнтовну тематику заходів, перелік художніх і документальних фільмів, добірку українських пісень про мужність українців і трагедію війни, корисні інтернет-посилання, а також символіку, яку можуть використовувати учителі для проведення зазначених заходів.

Переглядів: 412 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Вересень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz