Четвер, 28.03.2024, 20:16
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Листопад » 3 » Обласний семінар директорів МНВК
10:24
Обласний семінар директорів МНВК

29 жовтня 2015 року на базі Новобиківського міжшкільного навчально-виробничого комбінату обласним інститутом післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського спільно з навчально-методичним центром професійно-технічної освіти проведено семінар директорів МНВК області з проблеми «Впровадження профільного та професійного навчання на базі МНВК».  У роботі семінару взяли участь: проректор Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти ім. К.Д.Ушинського Ірина Лисенко, директор обласного навчально-методичного центру профтехосвіти Віктор Гріненко, голова ради директорів МНВК України Леонід Шестаковський, начальник відділу освіти райдержадміністрації Станіслав Лоленко, завідувач відділу ЧОІППО ім. К.Д.Ушинського Сергій Овчар, методист НМЦ ПТО Віктор Пронько.

Учасники семінару обговорили  питання сучасних підходів до організації підготовки робітничих кадрів, ліцензування професійної освітньої діяльності, навчально-методичного забезпечення профільного навчання.

Директор Новобиківського МНВК Олександр Кудлай презентував навчальний заклад та інформував присутніх про особливості впровадження профільного та професійного навчання в умовах МНВК. Зокрема, він зазначив, що практичне спрямування у навчанні відчувається при викладанні теоретичного матеріалу, адже навчально-виробничий комбінат має достатню матеріально-технічну базу. Відповідно до вимог обладнані класи будови й експлуатації автомобіля, основ безпеки руху та Правил дорожнього руху, клас охорони праці та вивчення надання першої медичної допомоги при ДТП, лабораторії будови транспортних засобів категорій «А», «В», «С», «Д», «СЕ», навчально-виробнича майстерня по експлуатації та технічному обслуговуванню транспортних засобів категорії «С», «Д», «СЕ», компютерні класи (36 компיּютерів), приміщення для вивчення профілю «Кухар-кондитер», до якого входять харчоблок та їдальня.

Діє закритий майданчик для видачі практичного водіння площею 1,27 га, обладнаний елементами, що необхідні для проведення вправ по початковому навчанню водіїв: імітація залізничного переїзду, різні види перехресть, міст підйому та спуску, вісімки для легкового автомобіля та мотоцикла, змійки, заїзди в гараж, косоріг, смуги для прямолінійного руху, макет регулювальника та ін.  Для підвозу школярів на навчання та відпрацювання практичних навичок водіння у Новобиківському МНВК створений власний автомобільний парк (автобуси, легкові та вантажні автомобілі, причіпи). У 2015 році придбано один новий автобус та один мікроавтобус для потреб комбінату. Працівники навчального закладу власноруч зробили три електронні автотренажери для відпрацювання навичок водіння.

Учасники зібрання відмітили високий рівень матеріально-технічного забезпечення Новобиківського МНВК, а також зазначили, що отримали багато цікавої та корисної інформації, збагатилися досвідом, який зможуть втілювати під час здійснення профільного та професійного навчання.

Переглядів: 593 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Листопад 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz