П`ятниця, 19.04.2024, 17:17
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Жовтень » 22 » Претенденти на посади директорів шкіл надаватимуть перспективні плани розвитку навчального закладу
15:55
Претенденти на посади директорів шкіл надаватимуть перспективні плани розвитку навчального закладу

Директори шкіл перед обранням надаватимуть план розвитку

Перед призначенням на посади директорів шкіл претенденти надаватимуть конкурсним комісіям перспективні плани розвитку навчального закладу та проводитимуть відкриті публічні презентації. Відповідні заходи передбачені Порядком призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів, що затверджений Кабінетом Міністрів.

Документ визначає механізм призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності. Також уряд рекомендує органам місцевого самоврядування протягом місяця визначити процедуру призначення директорів шкіл комунальної форми власності з урахуванням вищезазначеного порядку.

Порядок призначення директорів шкіл передбачає, що керівником навчального закладу може бути особа, яка є громадянином України, вільно володіє державною мовою та має вищу педагогічну освіту на рівні спеціаліста або магістра. Також претендентам необхідно мати стаж педагогічної роботи не менше трьох років, високі моральні якості та стан здоров’я, що дозволяє виконувати професійні обов’язки.

Відтепер, призначення керівників навчальних закладів здійснюватиметься виключно за результатами конкурсного відбору та шляхом укладення контракту.

Згідно з документом, підставами для проведення конкурсного відбору є утворення нового навчального закладу, наявність вакантної посади або прийняття рішення щодо розірвання трудового договору з попереднім керівником навчального закладу.

Рішення та оголошення про проведення конкурсного відбору оприлюднюватимуться в місцевих ЗМІ або на офіційному сайті органу, що призначатиме керівника навчального закладу.

До складу конкурсної комісії, що обиратиме керівника школи, мають бути включені представники засновника, педагогічного колективу, громадського об’єднання батьків учнів навчального закладу, а також органу місцевого самоврядування та громадського об’єднання керівників навчальних закладів відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

До участі у роботі комісії з правом дорадчого голосу можуть також залучатися представники інших громадських об’єднань та експерти у сфері загальної середньої освіти.

Рішення конкурсної комісії прийматиметься більшістю голосів присутніх на засіданні членів комісії.

Обов’язковою умовою конкурсного відбору є подання претендентом мотиваційного листа і перспективного плану розвитку навчального закладу та проведення ним відкритої публічної презентації.

Після цього, конкурсна комісія надаватиме висновок щодо результатів відбору.

На підставі висновку не пізніше ніж через 10 робочих днів орган, що призначає керівника навчального закладу, має укласти контракт з визначеним конкурсною комісією претендентом.

Результати конкурсного відбору оприлюднюватимуться в місцевих ЗМІ або на офіційному веб-сайті органу, що призначає керівника навчального закладу.

Передбачається, що методичне забезпечення проведення конкурсного відбору здійснюватиме Міністерство освіти і науки.

Додатково див.: Постанова КМУ "Про затвердження Порядку призначення на посаду керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності"

Переглядів: 563 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Жовтень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz