П`ятниця, 26.04.2024, 11:43
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2014 » Грудень » 2 » Вчимося бути справжніми патріотами
14:27
Вчимося бути справжніми патріотами

Події, що відбуваються в Україні, беззаперечно засвідчують – найгостріше постає сьогодні питання, пов’язане з вихованням патріотизму та формуванням національної свідомості молодого покоління. Основним інститутом, що забезпечує організацію й функціонування всієї системи формування патріотичних якостей є держава, але важливу роль в цьому процесі відіграють і освітні установи.

Новий навчальний рік у школах Бобровицького району розпочався з проведення уроку «Україна – єдина країна». Логічним продовженням теми єдності народу України та цілісності її території стало проведення Уроків мужності, лейтмотивом яких стала любов до України, самовідданість і патріотизм її захисників, активна громадянська позиція українців, особиста відповідальність за долю держави.

Упродовж вересня-грудня 2014 року в загальноосвітніх навчальних закладах відбувся цикл Уроків мужності, які мають стати фундаментом формування у дітей та молоді сучасної національної ідентичності на кращих прикладах мужності і звитяги, виявлених нинішніми захисниками Батьківщини, на героїці сучасної боротьби за незалежність і цілісність держави. Темами цих уроків були: «Небесна сотня в пам’яті навіки» (Бобровицька ЗОШ І-ІІІ ступенів № 1), «У житті є завжди місце подвигу» (Марковецька ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Герої не вмирають» та «Пам’яте, світлою будь!» (Новобиківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Солдат війни не вибирає» (Озерянська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Хоробрість, мужність, героїзм справжнього воїна-патріота» (Ярославська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Ми нація єдина, твої ми діти, Україно!» (Рудьківська ЗОШ І-ІІІ ступенів), «Герої Небесної сотні» (Новобасанський НВК), «Зростаємо громадянами – патріотами землі, що Україною зоветься» (Браницька ЗОШ І-ІІІ ступенів), «України найкращі сини»  (Бригинцівська ЗОШ І-ІІ ступенів).

21 листопада в Рудьківській ЗОШ І-ІІІ ступенів відбулися «Ігри патріотів» для учнів 8-11 класів.

Учні Бобровицької гімназія взяли участь у миротворчому марафоні «Діти за мир, за єдину Україну», у рамках якої з 1 по 25 листопада 2014 року активісти учнівського Парламенту організували для учнів 2-11 класів конкурс патріотичних малюнків із закликами до миру. На конкурс було представлено 50 малюнків, кращі з яких відправлені в зону АТО. Для найменших гімназистів проведено акцію «Долонька єдності».

Школярі Козацького НВК підготували благодійний концерт для односельчан та гостей району й зібрали кошти (3737 грн.) для солдат 41 батальйону  Чернігівського територіального округу. У Новобасанському НВК проведено волонтерські акції: «Покровський ярмарок» (на зібрані учнями кошти були закуплені теплі речі для учасників АТО на суму 700 грн.), «Подарунок захиснику Вітчизни» (учні школи та дошкільнята виготовили обереги та аплікації, намалювали малюнки для учасників АТО), «Допоможи другу» (надано фінансову допомогу дітям із зони АТО).

Вихованці гуртків декоративно-прикладного мистецтва Центру дитячої творчості спільно з Бобровицьким районним СССДМ проводять волонтерську акцію «Оберіг для захисників Вітчизни».

У Макарівській ЗОШ І-ІІ ступенів відбувся конкурс «Ми – майбутня слава України», батьківські збори «Сьогодні учні – завтра захисники Вітчизни», організовано перегляд відеоматеріалів про ЗСУ у форматі дискусійного клубу, випущено шкільну стінгазету «Наші герої – захисники».

Експозиції шкільних історико-краєзнавчих музеїв Марковецької та Новобиківської ЗОШ І-ІІІ ступенів оновлено матеріалами про випускників школи, які загинули в зоні АТО. У Ярославській ЗОШ І-ІІІ ступенів виготовлено стенд «Героям – слава!»

Юні патріоти району переконані, що Україна є й залишиться незламною, нескореною та цілісною на всі віки!

 

 

Переглядів: 688 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Грудень 2014  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz