П`ятниця, 26.04.2024, 15:05
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 2
Гостей: 2
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2016 » Червень » 15 » «Віват, інтелект!» - підготовка до Чемпіонату-2016
08:23
«Віват, інтелект!» - підготовка до Чемпіонату-2016

8 червня на базі Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К.Д.Ушинського проведено майстер-класи з підготовки педагогів-тренерів команд-учасниць обласного Чемпіонату «Віват, інтелект!» серед школярів Чернігівської області з теми «Формування в учнів пізнавальної активності, креативного мислення шляхом залучення до інтелектуальних ігор».

Майстер-класи відвідали 33 педагоги зі всієї області, серед яких були як досвідчені, так і новопризначені тренери. Всього представлено 20 районів ( від Бобровицького району - Лариса Барінова, заступник директора з виховної роботи Бобровицької гімназії), міста Чернігів, Ніжин, Новгород-Сіверський та ліцеї обласного підпорядкування (Чернігівський ліцей з посиленою військово-фізичною підготовкою, Чернігівський обласний педагогічний ліцею для обдарованої сільської молоді). Керівники команд запевнили, що подібні зустрічі дуже корисні для них і допомагають кращому розумінню гри.

З вітальним словом до присутніх виступила Олена Злобіна, завідувач відділу виховної роботи і здорового способу життя ЧОІППО імені К.Д.Ушинського. Вона презентувала досвід роботи організаторів Чемпіонату з теми: «Віват, інтелект! − проект, що об’єднує! Командна робота організаторів чемпіонату – шлях до успіху».

Тренери мали змогу побачити всі тонкощі підготовки до гри із середини. Окрім цього, організатори відкрили декілька секретів, які допоможуть багатьом учасникам.

Зацікавленість присутніх викликав майстер-клас«Віват, інтелект!»: творчі пошуки та перспективи. Специфіка роботи педагогів-тренерів з підготовки команд проекту «Віват, інтелект!», який представила Світлана Молочко,старший викладач кафедри філологічних дисциплін та методики їх викладання ЧОІППО імені К.Д. Ушинського, координатор творчої групи зі складання бази запитань відбіркових, фінальних ігор обласного Чемпіонату та Міжнародної гри «Віват, інтелект!». Інформація про специфіку складання запитань гри, їх змістову наповненість зацікавила всіх учасників заходу. У відеосюжетах обласного Чемпіонату попередніх років було представлено приклади формулювання запитань, запропоновано педагогам-тренерам спробувати свої інтелектуальні сили і дати відповіді на запропоновані запитання.

У ході проведення майстер-класу з теми «Основні підходи щодо організації клубів інтелектуальних ігор у школі» Василь Сурков, керівник інтелектуального клубу «Гра» Ніжинського ліцею Ніжинської міської ради при НДУ імені Миколи Гоголя поділився досвідом щодо організації інтелектуального клубу на базі загальноосвітнього або позашкільного закладу, формування та розподілу ролей в команді, вибору капітана тощо. Досвідчений педагог ознайомив учасників заходу з переліком щорічних інтелектуальних турнірів, конкурсів, у якихможуть брати участь школярі, запропонував до використання перелік корисних інтернет-посилань, добірку тематичних інтелектуальних запитань тощо.

Інтелектуальна гра «Віват, інтелект!» вже давно вийшла на міжнародний рівень. До Чернігова з корисним багажем знань завітала гостя з сусіднього Гомеля та розповіла тонкощі підготовки до таких інтелектуальних ігор у Республіці Білорусь.

Світлана Лещенко, керівник інтелектуального клубу «Акорд» Будинку дитячої творчості Залізничного району міста Гомеля (Республіка Білорусь) представила панораму методичних ідей та знахідок з проведення інтелектуальних конкурсів, турнірів, змагань, в Республіці Білорусь, поділилась досвідом формування команди, наголосила на необхідності систематичної роботи юних інтелектуалів. Учасникам презентовано інноваційні форми роботи з підготовки команди. Зокрема, ознайомлено з методикою проведення інтерактивних ігор «Розрізна абетка», «Фільмоскоп» тощо.

 

Переглядів: 1238 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Червень 2016  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz