Субота, 27.04.2024, 02:00
Відділ освіти Бобровицької районної державної адміністрації
Головна | Реєстрація | Вхід Вітаю Вас Гість | RSS
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Форма входу
Головна » 2015 » Серпень » 5 » Засіданні робочої групи в Міністерстві освіти і науки України з впровадження медіаосвіти в суспільствознавчі дисципліни
14:49
Засіданні робочої групи в Міністерстві освіти і науки України з впровадження медіаосвіти в суспільствознавчі дисципліни

20, 27 липня 2015 року відбулись засідання робочої групи з інтеграції медіаосвіти в суспільствознавчі дисципліни. Учасниками цього засідання були Юрій Кононенко, директор департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Міністерства освіти і науки України; Раїса Євтушенко, головний спеціаліст департаменту загальної середньої та дошкільної освіти; Валерій Іванов, президент МБФ “Академія Української преси”, д-р філол. наук, професор, завідувач кафедри реклами і зв’язків з громадськістю Інституту журналістики КНУ імені Тараса Шевченка; Оксана Волошенюк, виконавчий директор АУП, координатор медіа освітніх програм Академії української преси, Олександр Мокрогуз, канд. пед. наук, доцент, завідувач кафедри суспільних дисциплін та методики їх викладання Чернігівського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти імені К. Д. Ушинського, автор програм і посібників з основ медіаграмотності; Тетяна Мелещенко, канд. іст. наук і Тамара Бакка, канд. пед. наук, доценти кафедри методики навчання суспільних дисциплін та гендерної освіти Інституту історичної освіти НПУ імені М. П. Драгоманова, автори програм і посібників з курсу «Людина і світ», Валентина Потапова, медіапедагог, ГО “Альгемайне”.

Мокрогуз О.П. виступив з доповіддю «Інтегративний підхід до впровадження медіаосвіти. Чому це необхідно саме сьогодні?»

Учасники наради визначили, що сучасний стан методичного забезпечення медіаосвіти в Україні дозволяє говорити про практичне її втілення в суспільствознавчі дисципліни. Результатом  роботи групи стала розробка «дорожньої карти», плану методичних рекомендацій щодо запровадження медіаосвітніх елементів у викладанні суспільних дисциплін, зокрема в 10-11 класах. З цією метою протягом серпня – жовтня 2015 року будуть розроблені для вчителів України дидактичні матеріали до чутливих світоглядних тем курсів «Історія України», «Всесвітня історія», «Людина і світ», проведено ряд семінарів і тренінгів в 6 містах України.

Переглядів: 420 | Додав: rono | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Календар
«  Серпень 2015  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31
Архів записів
Друзі сайту

Бобровицька ЗОШ № 1


Бібліотека Бобровицької ЗОШ № 1


Педагогічна преса

Бобровицький методичний кабінет

Відділ освіти
Конструктор сайтів - uCoz